Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senapspanerad vinterströmming

Annons

För 4 personer
600 g rensad färsk strömming
2 äggulor
2 dl grädde
2 msk senap
Till panering:
2 dl rågmjöl
2 tsk salt
smör till stekning
1. Knäck och separera äggen. Vispa äggulorna med grädden och senapen. Lägg i de rensade strömmingarna och ställ kallt en timme.
2. Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Vik ihop dem längs ryggraden, så de ser ut som hela fiskar, innan skinnsidan vänds i rågmjöl.
Salta och stek i rikligt med smör i ganska het panna.
Ett tips vid smörstekning är att
blanda smör med margarin eller lite matolja. Det gör att fettet tål värme bättre utan att bli bränt.
3. Servera strömmingarna varma med kokt potatis eller potatismos.

Mer läsning

Annons