Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senapsrimmad fläskfilé

Annons

För 4 personer
45 minuter + 3 dygn
700 g fläskfilé
1 msk salt
1 msk socker
2 tsk senapspulver
smör och rapsolja
3 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk soja
1/2 dl madeira (om man vill)
2 msk hackad persilja
Att äta till:
kokt eller stekt potatis
broccoli och minimorötter

Gör så här:
1. Blanda salt, socker och senapspulver. Putsa köttet och gnid det sedan med kryddblandningen. Lägg köttet på fat, täck med plastfilm och ställ kallt i 2 till 3 dygn. Vänd köttet 2 gånger varje dygn.
2. Bryn köttet utan att torka av kryddorna i lika delar smör och rapsolja i en stekgryta. När köttet fått färg runt om tillsätts vatten och värmen sänks. Låt köttet sjuda under lock i 20 minuter.
3. Lyft upp köttet och späd vätskan i grytan med grädde, soja och madeira. Skiva upp köttet och lägg på fat. Slå såsen över och avsluta med hackad persilja. Serveras med lättkokta grönsaker. Kokt potatis eller stekt potatis passar bäst till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons