Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senapssill

Annons

För 4 personer
15 minuter + 2 timmar i kylskåp
3-4 filéer färdiginlagd löksill alt. 1 burk 5-minuterssill
Till marinaden:
3 msk strösocker
1 dl hackad dill
2 msk ljus, fransk senap
1 dl vanlig senap
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 dl crème fraiche
2 msk vinäger

Gör så här:
1. Blanda strösocker och hälften av den hackade dillen i en bunke. På detta sätt får man ut mesta möjliga av dillsmaken.
2. Blanda i fransk och svensk senap. Rör samman senapen med majonnäs och crème fraiche. Blanda ned vinägern och tillsätt resten av den hackade dillen.
3. Skär löksillen i bitar och vänd ned dem i marinaden. Ätbart direkt men låt stå 2 timmar i kylen för bästa och fylligaste smak.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons