Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siciliana

Annons
Vegetarisk lasagne
Fyra personer

Lasagneplattor
Mozarellaost, tunt skivad

Pestobechamelsås:
25 g smör
4 tunt skivade vitlöksklyftor
1 blek selleristjälk finskuren
1 liten purjolök
några blad färsk basilika
2 msk mjöl
5 dl grädde
100 gram pesto

Koka grönsakerna mjuka i smöret, ha i mjölet och låt fräsa. Späd med grädden. Blir det för tjockt späd med lite vatten. Låt såsen koka upp och puttra en stund så att mjölsmaken försvinner. Blanda i färdig pesto.

Delis tomatsås:
2 msk olivolja extra vergine
3 tunt skivade vitlöksklyftor
1/2 finhackad rödlök
1 msk finhackad persiljestjälk
1 bunt färsk basilika
2 burkar hela tomater (800 g)
1 msk salt
1/2 msk socker

Låt grönsakerna koka in i olivoljan. Tillsätt sedan tomaterna och kryddorna. Sätt på lock och låt alltsammans koka på svag värme i 35 minuter. Vispa eller mixa såsen som håller sig upp till en vecka i kylskåp.
Varva lasagneplattorna med såserna. Ovanpå tomatsåsen lägger man tunna skivor mozarellaost. Om man använt pestosås utan parmesanost i bechamelsåsen river man parmesan på varje lager. Grädda som i första receptet.

Mer läsning

Annons