Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirapssega kolakakor smakar godis

/

Om du gör de här kakorna, kan jag garantera att du blir populär. En härlig knäckig smak som bara inbjuder till att man måste ta fler.

Annons

Och om du tycker att degen blir lite kladdig kan du lägga in den någon timme i kylen för att stelna och bli mer hanterbar. Försök att göra dem ganska platta så blir kakan knaprigare.

Kom ihåg att inte låta kakorna kallna helt innan du skär dem, då är det nog risk för att du får bryta itu dem.

Och med risk för att låta tjatig, det är inte svårt att baka småkakor. Bara att röra ihop degen och lägga på plåt, grädda, låta svalna och äta.

Precis som med de flesta småkakor går dessa naturligtvis jättebra att frysa in. De hinner tina medan kaffebryggaren puttrar klart.

Du glömmer väl inte att du väldigt gärna får skicka in ditt favoritrecept till mig, så bakar jag och publicerar resultatet. Och törs du inte skicka ditt eget så kanske grannen har något bra recept som du kan tipsa om!

Maila till helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons