Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaldjurspizza

/

Annons

För 4 personer, 50 minuter

Till degen:
1 1/2 dl ljummet vatten
1/2 pkt jäst (25 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
4 1/2 dl vetemjöl

Till fyllningen:
1/2 burk färdig tomatsås
250 g mozzarella (2 påsar)
2-3 stora tomater

Till garnering:
olika kokta skaldjur som räkor, havskräftor och musslor, gärna med skal
roman- eller rucolasallad
basilika
citron

Gör så här:
1. Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta samman och låt degen jäsa 30 minuter.
2. Dela degen i fyra delar. Kavla ut bitarna till runda pizzor. Lyft över degbottnarna till plåtar. Lägg ett tunt lager tomatsås på varje pizza men lämna kanterna fria. Fortsätt med tunna skivor mozzarella och tomat. Grädda pizzorna i cirka 6-7 minuter i 250 graders ugn.
3. Toppa de nygräddade pizzorna med blandade skaldjur, sallad, färska örter och citron. Servera direkt.

Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons