Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaldjurspizza

Annons

För 4 personer
Till degen: 1,5 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst, 1 msk olivolja
1 nypa strösocker, 1 nypa salt
4 1/2 dl vetemjöl
Till såsen:
3 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja, 2 msk kallt vatten
1 tsk oregano, 1/2 tsk stött timjan., 1 krm svartpeppar
Till fyllningen:
2 påsar mozzarella, 1 dl svarta oliver
100 g champinjoner, 1 liten gul lök
8-12 musslor, färsk oregano
Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt, socker och mjöl. Täck och jäs degen 30 minuter. Blanda tomatpuré, olja, pressad vitlök och vatten. Krydda. Värm plåtarna i ugnen till 250-275 grader. Skiva osten, svamp och lök. Kavla ut degen på bakplåtspapper. Stryk på tomatröra. Lägg på resten.
Ta ut de heta plåtarna. Lyft över pizzorna och grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Färska kryddor kan läggas på den färdiga pizzan före servering.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons