Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaldjurssallad med Rhode Island-dressing

/

En god sallad blir aldrig bättre än sin dressing. Därför satsar vi på en hemgjord Rhode Island-dressing. Den förhöjer garanterat skaldjurssalladen, tro mig.

Annons

För 4 personer, 30 minuter

3 msk madeira
3 msk chilisås på tomatgrund
1 1/2 tsk paprikapulver
1 krm nymald svartpeppar
2 dl majonnäs
3 msk hårt vispad grädde
1 nypa salt
Att äta till:
400 g räkor eller andra skaldjur
1/2 gurka
3 tomater
1 citron
blandad sallad
dill
rostat bröd

Gör så här:
1. Blanda madeira med chilisås, paprikapulver och svartpeppar. Låt gärna blandningen stå och dra en stund innan såsen färdigställs.
2. Tillsätt majonnäs och rör om till en fluffig sås. Vänd till sist ner några matskedar hårt vispad grädde. Smaka av med en nypa salt - om det behövs.
3. Skala och rensa skaldjuren. Skär gurka i bitar, tomat i klyftor och blanda med olika, grovt rivna salladsblad. Toppa med skaldjur, citron och dill. Bjud Rhode Island-dressingen och rostat bröd till.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons