Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smördegslådor med sparris, chevre och hollandaisesås

Annons

För 4 personer
1 fryst smördegsplatta
1 bunt grön sparris, ca 300 g
2 primörmorötter
100 g chevreost
bladpersilja
Till hollandaisesåsen:
3 äggulor
150 g smör
1/2 tsk Dijonsenap
1/2 tsk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar
1. Värm ugnen till 225 grader.
Dela smördegsplattan i två fyrkantiga halvor som placeras på plåt med bakplåtspapper. Grädda av mitt i ugnen 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
2. Smält smöret på svag värme. Slå av det klara fettet till ett hällvänligt mått. Ta inte med den vita bottensatsen. Vispa äggulorna kraftigt i rostfri
kastrull på mycket svag värme. När gulorna är riktigt krämiga lyfts
kastrullen av spisen. Vispa i fettet i omgångar. Avsluta med senap,
vinäger, salt och peppar. Såsen kan inte värmas eller varmhållas.
3. Skala och strimla morötterna fint. Sjud morotsstrimlor och sparris i
saltat vatten i 2-3 minuter. Klyv smördegsbakverken så det blir 4 delar. Fyll med smulad chevre, hollandaise, morötter och sparris. Toppa med bladpersilja.
Att dricka till
Ekologiskt vin blir allt vanligare. Här väljer vi franska Marigny-Neuf Sauvignon (92012) för 98 kronor. Torrt, friskt och fruktigt vin som passar utmärkt till sparrisrätter.

Mer läsning

Annons