Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smörgåstårta

Annons

För 6-8 personer

8 stora skivor vitt matbröd som Hönökaka eller liknande

Grundblandning:

5 dl crème fraiche

300 g majonnäs

Fyllning 1:

200 g bredbar leverpastej

2 dl färskriven gurka

1 1/2 dl grundfyllning

Fyllning 2:

4 hårdkokta ägg

100 g hackade räkor

3 msk hackad dill

1 1/2 dl grundfyllning

Fyllning 3:

200 g hackad rökt skinka

3 msk bostongurka

1 1/2 dl grundfyllning

Till garnering:

100 g kallrökt lax

100 g räkor

100 g rökt skinka

gurkskivor, körsbärstomater

jordgubbar

krispsallad, ruccolasallad

resterande grundfyllning

1. Skär bröden i 8 bitar med 10 centimeters bredd och 20 centimeters längd. Blanda samman crème fraiche och majonnäs till grundblandningen.

2. Mosa leverpastej och blanda med riven gurka och lite grundfyllning till lager nummer ett.

3. Hacka de hårdkokta äggen och räkorna. Blanda med dill och lite grundfyllning till lager två.

4. Hacka skinka och blanda med bostongurka och lite grundfyllning till lager tre.

5. Bred fyllningarna på två bröd var och lägg dem omlott på varandra. Avsluta med att fördela resterande grundfyllning på tårtans ovansida och runt kanterna.

6. Garnera med ruccolasallad på sidorna och toppa med krispsallad, lax, räkor, skinka, körsbärstomater, jordgubbar och gurkskivor. Garnera med fantasi och undvik raka rader och högar av garnering som gör att vissa bitar av tårtan blir mer garnerad än andra.

Mer läsning

Annons