Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smörstekt hälleflundra med limehollandaise

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g hälleflundra från säkra bestånd
3-4 msk vetemjöl
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
2 msk färskpressad citronsaft
Till såsen:
150 g smör
3 äggulor
1 tsk ljus, fransk senap
1 msk färskpressad limesaft
några droppar vitvinsvinäger
Att äta till:
ris
blandad sallad
citron
färsk koriander

Gör så här:
1. Smält smöret. Häll över den klara, gula vätskan till ett halvlitermått eller liknande. Separera äggen. Lägg äggulorna i en rostfri kastrull. Vispa äggulorna rejält fluffiga på mycket svag värme. Tillsätt det flytande smöret i omgångar under fortsatt vispning. Smaka av med fransk senap, limesaft och några droppar vinäger. Såsen får inte sättas tillbaka på spisen.
2. Dela fisken i portionsbitar som vänds i vetemjöl och steks i mer smör än rapsolja. Salta, peppra och pressa över citronsaft under stekningen.
3. Bjud fisken helt nystekt med hemvispad hollandaisesås. Citron, färsk koriander och en blandad sallad passar bra till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons