Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba franska grytan

Annons

För 4 personer
35 minuter
700 g entrecote i bit
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl rödvin, 5 dl vatten
1 1/2 msk konc. kalvfond
2 msk finhackad persilja, gärna stjälkar
2 msk konc. tomatpuré
salt och peppar. smör och rapsolja
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
1 paket bacon
150 g färska champinjoner
Att äta till:
potatismos, blandade blad
Gör så här:
1. Skär köttet i bitar med 2 centimeters sida. Bryn köttbitarna i lika delar smör och rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra lätt. När köttet fått fin färg lyfts det över till en rymlig kastrull. Slå på vin, vatten och kalvfond. Koka upp och sänk värmen så grytan kokar sakta.
2. Skala och stek den gula löken i stekpannan. Vänd ner löken i kastrullen och smaksätt vidare med riven vitlök, hackad persilja och tomatpuré. Låt allt koka sakta i cirka 25 minuter.
3. Stek bacon och färska champinjoner. Vänd ner blandningen i grytan när 5 minuter av koktiden återstår. Samtidigt reds grytan lätt med majsstärkelse löst i vatten. Salta och peppra.

Mer läsning

Annons