Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba kakan – när vännerna står i farstun

/

Bär är alltid fräscht att ha i bakverk. Du väljer naturligtvis dom du gillar bäst. Just i dag tog jag en blandning av blåbär och hallon, men det går lika bra med andra.

Annons

I dag tar vi oss an en riktigt perfekt kaka när vännerna ringer och vill ha fika och snart står i farstun. Rör ihop allt på en gång och fyll med de bär du gillar bäst, eller varför inte äppelbitar? Det är viktigt att du inte vispar, för smeten ska, precis som namnet anger, bara röras ihop.

Det gör inte heller något om den blir lite kladdig. Dessutom håller den att sparas några dagar utan att frysas, till skillnad från många andra bakverk, som ofta blir torra och tråkiga. Sikta över lite florsocker och servera kanske med lite lättvispad grädde.

Har du kanske ett favoritrecept på någon god kaka du brukar baka, eller har du önskemål om något du vill att jag ska baka, maila till; helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons