Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbinlagd sill med apelsinsmak

/
  • Det går lätt att skapa en egen julsill med färdiginlagd löksill som grund. Här är det smakfull sill med apelsinsmak som gäller.

Annons

För 4 personer

4 filéer färdiginlagd löksill

Till lagen:

1 dl ättika, 12-procentig

2 dl strösocker

3 dl vatten

10 kryddpepparkorn

1 rödlök

1 morot

1 lagerblad

Till apelsinsmaksättning:

det yttersta, gula skalet av en halv apelsin

4 msk socker

1 dl vatten

1. Sillen är redan inlagd och klar. Här vill vi få fram smaken av heminlagd sill med apelsinsmak. Alltså, koka upp ättika, socker och vatten. Låt blandningen svalna.

2. Skär bort det yttersta gula skalet från en halv apelsin och strimla det mycket fint. Koka skalstrimlorna fem minuter i vatten smaksatt med socker. Sila bort vätskan.

3. Skär löksillen i bitar och varva med stimlade apelsinskal, grovt stötta kryddpepparkorn och skivad rödlök, morot och lagerblad i en glasburk. Slå på den nya, kalla lagen. Låt stå ett dygn före servering.

Mer läsning

Annons