Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommargryta med korv, tomat och paprika

Annons

För 4 personer
20 minuter
500 g kabanosser eller annan kryddig korv
1 gul paprika
1 grön paprika
1 rödlök
300 g färdig tomatsås, typ pastasås
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
pasta, potatis eller couscous
blandad grönsallad

Gör så här:
1. Dela paprikorna på mitten. Ta bort fäste och mellanväggar, hacka resten grovt. Skala och hacka rödlöken i ungefär lika stora bitar.
Skär korvarna i 2-3 centimeter stora bitar.
2. Stek paprika, lök och korv i lika delar smör och rapsolja.
3. Värm tomatsåsen i kastrull. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda i korv-, paprika- och lökbitar. Koka upp och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med pepparkryddad pasta alternativt potatis eller couscous samt en blandad grönsallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons