Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommargulasch

Annons

För 4 personer


35 minuter
600 g benfri fläskkotlett
2 gula paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
5 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 tsk mald kummin
1 tsk torkad, hackad chili
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:
ris
grovt riven isbergssallad
bladpersilja

Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken. Skär paprikorna i bitar. Strimla köttet. Bryn köttet i gryta. Efter ett par minuter tillsätts lök och paprika och allt får fräsa samman ytterligare ett par minuter.
2. Tillsätt vatten, riven vitlök, kycklingfond, kummin och chili. Koka upp och sjud grytan under lock i 20 minuter. Tillsätt grädde, låt allt koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud grytan 5 minuter till.
3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chili om man vill. Serveras med ris, isbergssallad och bladpersilja.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons