Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarmackor med indisk tandoorikyckling och mangoraja

Annons

För 4 personer
15 minuter
300 g kycklingfilé
1 msk tandoorikrydda
rapsolja till stekning
Till dressingen:
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
2 msk het mango chutney
1/2 msk curry
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl konc. apelsinjuice
1 msk socker
salt och peppar
Att äta till:
4 portionsbröd
1 påse blandade salladsblad
8 små tomater
1/2 gurka
1/2 rödlök
mangoraja

Gör så här:
1. Skär kycklingköttet i centimetertjocka skivor. Krydda köttet med färdig tandoorikrydda och låt det ligga ett par minuter.
Skölj grönsakerna. Strimla isbergssalladen, dela tomaterna i halvor, skär gurkan i bitar och skiva rödlöken tunt.
2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
3. Stek det kryddade kycklingköttet i olja. Het panna och någon minut per sida brukar vara lagom. Lägg köttet att svalna.
5. Snitta bröden, ungefär som korvbröd, och stoppa in grönsaker. Avsluta med stekt kyckling. Mackorna packas in i papper och läggs i sval kylväska när de ska med ut. Mangoraja bjuds till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons