Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarpanna med nötkött

/

Annons

Curry lyfter köttsmaken. Sommarpanna med nötkött.


För 4 personer
25 minuter


600 g kall, kokt färskpotatis
150 g färska champinjoner (eller annan svamp när den kommer)
1 gul lök
1 röd paprika
2 msk grovt hackad rosmarin
smör och rapsolja
salt och svartpeppar


Att äta till:
600 g oxfilé eller utskuren biff
1 kryddmått curry
2-3 msk teriyaki-marinad

Gör så här:
1. Dela potatisarna och champinjonerna. Skala och skär löken i klyftor, Skär paprikan i bitar. Dra av de barrliknande bladen från rosmarinen och hacka dem grovt.
2. Börja med att steka potatisen i lika delar smör och rapsolja i ett par minuter. Tillsätt svamp, lök, paprika och rosmarin. Fortsätt att steka ett par minuter till med flera vändningar.
3. Skär köttet i skivor. Krydda med curry, salt och peppar. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja så att det är lätt rosa mot mitten, normalt en dryg minut per sida. Lägg upp och ringla lite teriyaki-marinad över köttet. Serveras med potatispanna och en blandad sommarsallad eller andra grönsaker.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons