Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarsallad med varmrökt lax, halloumi och citron­vinägrett

Annons

För 4 personer

400 g varmrökt lax

150 g örtkryddad halloumi

2 ägg

1 huvud isbergssallad

några blad rosésallad

1 gurka

300 g körbärstomater

Till vinägretten:

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk olivolja med citronsmak

1 msk vatten

Att äta till:

citron

bladpersilja

lantbröd

1. Hårdkoka äggen. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten, koka upp och beräkna koktiden till 8 minuter från det att vattnet kokar. Spola äggen i kallt vatten.

2. Riv salladen ganska grovt ner i en större skål. Skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Blanda och fördela grönsakerna i 4 portionsskålar.

3. Plocka ner laxen i bitar. Ta inte med skinn och ben. Skär halloumin i sockerbitsstora bitar. Droppa fisk och ostbitar över salladsportionerna. Blanda vinäger, olja och vatten i en liten skål. Slå en knapp matsked vinägrett över varje portion. Avsluta med ägghalva, persilja och citron.

4. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr men het stekpanna. Bjud brödet varmt till salladen.

Mer läsning

Annons