Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarschnitzel med citron och kapris

Annons

För 4 personer, 35 minuter
600 g skinkschnitzel
3 msk vetemjöl
1 stort ägg
2 dl veteströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
citron, kapris, stekt färskpotatis
1 broccolistånd, sallad, gurka,
tomat och rädisor, dill eller persilja

Gör så här:
1. Förbered broccoli, potatis och sallad. Skiva citronen och lägg kapris på snittytorna.
2. Banka ut köttet med en köttklubba. Salta, peppra och vänd skivorna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja. Snåla inte på fett när det ligger panerat kött i pannan. Då blir det lätt torrt och i värsta fall bränt. Beräkna stektiden för schnitzlarna till knappt två minuter per sida.
3. Ta upp och håll schnitzlarna varma under folie. Stek potatis i nytt fett och servera allt med blandad sallad och lättkokt broccoli. Lägg citronskivor med kapris på varje portion. Dekorera med dill eller persilja.

Mer läsning

Annons