Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarwok med mango chutney

Annons

För 4 personer
20 minuter

300 g kycklingfilé
300 g kryddig korv
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1/2 purjolök
rapsolja
1 tsk paprikapulver
1 dl mango chutney
1 dl vatten eller rödvin
1 tsk koncentrerad kalvfond
salt och peppar alt. strimlad chili

Att äta till:
ris
sambal oelek
blandad sallad

Gör så här:
1. Strimla kycklingfiléerna och skär korvarna i centimetertjocka skivor. Strimla paprikorna och skär purjolöken i centimetertjocka skivor efter noggrann sköljning.
2. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna och slå i lite olja. Lägg i kött och grönsaker och woka, eller stek dem vid ganska hög värme. Krydda med paprikapulver när kycklingköttet ser ut att vara genomstekt, normalt efter 2-3 minuter.
3. Blanda mango chutney med vatten eller rödvin och slå blandningen i pannan. Smaka av med koncentrerad kalvfond, salt och peppar alternativt fint strimlad chili. Låt allt koka upp, men just inte mer. Serveras med ris och blandad sallad.

Mer läsning

Annons