Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sotad fisk med broccoli

Annons

För 4 personer
600 g kapkummel eller hokifilé
2 msk kryddblandning för sotad fisk
1 msk smör
1 msk rapsolja + 1 msk stekningen
Att äta till:
lättkokt broccoli
citron

1. Dela fisken i mindre bitar. Smält smör och blanda med olja. Doppa fiskarna i fettet och krydda rikligt med kryddblandningen nedan. Lägg de kryddade fiskarna i en ugnsfast form.
2. Värm ugnen till 200 grader. Ugnsstek fisken cirka 15 minuter eller till den är helt genomstekt. Ät fisken med lättkokt broccoli, citron och en blandad grönsallad.

Kryddblandning för sotad fisk:
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm chilipulver
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar, finmald
1 krm stött timjan
1 krm stött oregano

Stöt örtkryddorna fint i mortel. Blanda örtkryddorna med övriga kryddor.

Mer läsning

Annons