Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sötsurt fläsk på kantonesiskt vis

Annons

För 4 personer
25 minuter
400 g benfri kotlettrad
1 paprika
1 gul lök
1 knippa salladslök
2-3 tomater
1 tsk socker
1 msk soja
rapsolja
Till såsen: 3 dl vatten, 1 tsk konc. kycklingfond, 1 msk soja, 1 msk vinäger, 1 msk socker, salt och peppar, 2 msk majsstärkelse + vatten till redning.
Att äta till: Ris

Gör så här:
1. Putsa och strimla köttet. Blanda soja och socker och slå det över köttet. Strimla även paprika, lök, salladslök och tomater.
2. Koka upp vatten och tillsätt kycklingfond, soja, vinäger och socker. Lös ett par matskedar majsstärkelse i lika mycket vatten och red av till simmig sås. Sjud sakta i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger eller socker.
3. Hetta upp en stekpanna. Stek köttet i rapsolja under omrörning tillsammans med marinaden. Efter en stund tillsätts även grönsakerna och allt får steka ytterligare ett par minuter. Avsluta med att slå den förberedda såsen över kött och grönsaker. Lägg upp och servera ris till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons