Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sötsurt fläsk på kantonesiskt vis

Annons

För 4 personer
400 g benfri kotlettrad, 1 paprika, 1 gul lök, 1 knippa sticklök, 2-3 tomater, 1 tsk socker, 1 msk soja, rapsolja.
Till såsen: 3 dl vatten, 1 tsk konc. kycklingfond, 1 msk sherry (kan uteslutas), 1 msk soja, 1 msk vinäger, 1 msk socker, salt och peppar, maizena till redning.
Strimla köttet. Blanda soja och socker och slå det över köttet. Skär även paprika, lök, sticklök och tomater i bitar och lägg i en skål för sig.
Koka upp vatten och tillsätt kycklingfond, sherry, soja, vinäger och socker. Red lätt med maizena och sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en wok- eller stekpanna. Stek köttet med marinad och allt under omrörning i rapsolja. Efter en stund tillsätts även grönsakerna och allt får steka ytterligare ett par minuter.
Avsluta med att slå den förberedda såsen över kött och grönsaker. Servera ris till.

Dan Strandqvist
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons