Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Späckad falukorv

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g falukorv med hög kötthalt
8 katrinplommon
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1/3 purjolök
6 katrinplommon
1 msk smör
1 msk konc. kalvfond
1 dl grädde
3 dl vatten
majsstärkelse
sojakulör
Att äta till:
kokt potatis
2/3 purjolök
2 morötter
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
blandade blad

Gör så här:
1. Dela falukorven i tjocka skivor och ta ut hål i mitten med kärnhusutstickare. Fyll hålen med katrinplommon.
2. Skölj och strimla en purjolök. En tredjedel används till såsen, resten går till rotsaksmixen. Fräs en tredjedel av purjolöken med smör och plommon i kastrull. Tillsätt kalvfond, grädde och vatten. Koka upp och red av med majsstärkelse och sjud såsen 5 minuter. Färga med sojakulör. Salta, peppra och sila såsen.
3. Förkoka bitar av morot, kålrot och rotselleri i 10 minuter. Slå bort vattnet och stek bitarna tillsammans med resterande purjolök i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.
Stek korven 2-3 minuter per sida under lock. Lägg upp korven på rotsaksbädd och ringla sås runt.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons