Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spaghetti och köttbullar

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g blandfärs, 70/30
2 ägg
1 msk konc. kalvfond
1 msk fransk senap, typ Dijon
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
ca 2 msk ströbröd
smör och olivolja till stekning
Till pastan:
400 g spaghetti
4 msk tomatpesto
3 msk smör
3 msk grädde
2 dl färskriven parmesanost
svartpeppar
Att äta till:
blandade blad

Gör så här:
1. Blanda köttfärs med ägg, kalvfond, senap, hackad timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Stabilisera färsen med veteströbröd. Forma köttbullar som steks i lika delar smör och olivolja.
2. Koka spagetti och låt pastan rinna av. Slå tillbaka den i kastrullen och rör ner tomatpesto, smör, grädde och färskriven parmesanost. Krydda med svartpeppar och rör om.
3. Serveras med blandade blad och örter men låt ketchupen stå kvar i skafferiet ketchupen.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons