Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spenatsoppa med kyckling

Annons

För 4 personer
500 g hackad spenat, fryst går utmärkt
8 dl mjölk
2 dl mager grädde
2 msk konc. kycklingfond
2 kycklingfiléer
1/2 dl hackad gräslök
3 msk vetemjöl
2 msk rumsvarmt smör
1/3 kruka färsk timjan
mald muskotnöt
salt och peppar
Att äta till:
2 hårdkokta ägg
1 sprödvärmd baguette

Lägg spenaten i en rostfri kastrull. (Aldrig järnrik spenat i aluminiumkastrull) Slå på mjölk och grädde. Strimla och tillsätt kycklingköttet. Koka upp, krydda med kycklingfond, hackad gräslök, timjan och varsamt med mald muskotnöt. Rör smör och vetemjöl till en så kallad pastaredning, typ röra. Smöret gör att mjölet löser sig utan att klumpa sig i soppan. Rör ner redningen och sjud soppan minst fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Serveras med en hårdkokt ägghalva per person samt sprödvärmd baguette och ost som tillbehör.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons