Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt abborrfilé med stuvad fänkål

Annons

För 4 personer
35 minuter
3 normalstora abborrar
2-3 msk veteströbröd
salt och vitpeppar
smör till stekning
Till stuvningen:
1 stor fänkål
1 gul lök
1 1/2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mager grädde
1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong
salt och peppar
Till servering:
kokt potatis
blandad grönsallad
dill
citron

Gör så här:
1. Rensa och filea fisken. Skär bort skinn och putsa bort alla ben. Lättast om man skär bort småbenen som sitter i rad i höjd med ryggraden.
2. Strimla fänkål och gul lök ganska tunt. Fräs strimlorna med smör i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med grädde, vin eller buljong. Sjud stuvningen några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Vänd abborrfiléerna i ströbröd och stek dem med smör i medelvarm panna. Salta och peppra lätt.
Lägg upp stuvningen och toppa med abborrfiléer. Dekorera med dill och citron. Kokt potatis och blandad grönsallad passar bra till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons