Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt fisk med remouladsås

Annons

För 4 personer
500 g hoki- eller gösfilé
3 msk vetemjöl
1 ägg, 1 dl ströbröd
salt och vitpeppar
smör och olja till stekning
Till remouladen:
1 dl inlagda pickelsgrönsaker
1 1/2 msk inlagd kapris + 1 msk lag
2 dl crème fraiche, gärna lätt
1 dl majonnäs, gärna lätt
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk curry, 1/2 tsk torkad dragon
1 msk hackad gräslök, salt och vitpeppar
Hacka pickels och kapris i matberedaren. Blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med dragon, curry, gräslök, kaprislag, vinäger, salt och vitpeppar. Panera fisken i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och olja som ger överlägsen stekyta. Salta och peppra lätt efter vändning. Låt fiskarna rinna av på hushållspapper och servera direkt.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons