Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt lax med basilikasås

Annons

För 4 personer
4 portionsbitar lax
smör och rapsolja
salt och peppar
Till såsen:
1 liten gul lök
1 msk smör
2 dl mager grädde
2 msk vatten
1 msk konc. kycklingfond eller 1 tärning grönsaksbuljong
1 kruka färsk basilika
maizena
1 tsk mild vitvinsvinäger
salt och vitpeppar
Äta till:
ris eller pressad potatis
citron
varm grönsak

Skala och hacka löken grovt. Plocka bort några dekorblad från basilikaplantan och hacka ner resten. Fräs löken med smör i kastrull, tillsätt grädde, vatten och kycklingfond eller buljongtärning. Koka upp, red av med maizena och sjud såsgrunden 5 minuter. Tillsätt den hackade basilikan och kör såsen slät med mixerstav eller i mixer. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Stek laxen i lika delar smör och rapsolja. Krydda fisken med salt och peppar. Serveras med ris eller pressad potatis, citron och varm grönsak.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons