Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt lax med dillsmör

Annons

För 4 personer
30 minuter
4 portionsbitar lax utan skinn, ca 550-600 g
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till dillsmöret:
75 g smör, rumsvarmt
2 msk finhackad dill
1 tsk färskpressad citronsaft
1/2 tsk flingsalt
Att äta till:
kokt potatis
ärter
dill
strimlad isbergssallad
citron
Gör så här:
1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Blanda rumsvarmt smör med finhackad dill, färskpressad citronsaft och flingsalt. Ställ smöret kallt i väntan på servering.
2. Ge ärtorna ett uppkok i saltat och sockrat vatten. En tesked socker brukar vara lagom till ärtor för fyra personer.
3. Stek laxbitarna ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra under stekningen.
Lägg upp och garnera gärna med extra dill.

Mer läsning

Annons