Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt lax med kall mynta- och ingefärssås

Annons

För 4 personer, 25 minuter
4 portionsbitar skinn- och benfri lax, 1 tsk gult senapsfrö, 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar, smör och rapsolja.
Till såsen: 3 msk majonnäs, 3 dl crème fraiche, 1 tsk vitvinsvinäger, 3 msk hackad färsk mynta, 1 msk riven färsk ingefära.
Att äta till: Blandad sallad, citron, kokt färskpotatis.
Gör så här:
1. Hacka myntan. Skala och riv ingefäran fint. Blanda majonnäs, crème fraiche och vinäger. Rör ner mynta och ingefära. Smaka av med salt och peppar. Kyl såsen före servering.
2. Stöt gult senapsfrö i mortel och blanda med salt och peppar. Krydda laxen med blandningen och stek den sedan i lika delar smör och rapsolja, cirka 3-4 minuter per sida.
3. Servera fisken med nykokt färskpotatis, blandad sallad och citron. Garnera gärna med färska myntablad.

Mer läsning

Annons