Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt lax med kall vitlöksdressing

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g laxfilé
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad basilika
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
smör och rapsolja
Till dressingen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
citron
ärtor
blandad sallad med vinägrett (2 msk rapsolja, 1/2 msk vitvinsvinäger)

Gör så här:
1. Blanda dressingen av crème fraiche, majonnäs, vinäger och pressad eller riven vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ svalt i väntan på servering.
2. Lägg kryddorna till fisken i mortel och stöt lätt. Se till att fisken är skinn- och benfri. Fördela kryddorna över fisken och stek den varsamt 2-3 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.
3. Blanda sallad och rör samman olja och vinäger till dressing. Servera med kokt potatis, ärtor och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons