Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt lax med rosépepparsås

Annons

För 4 personer
20 minuter
4 portionsbitar lax, cirka 150 g st
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 1/2 msk rosépeppar
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
ris
blandade salladsblad
dill
1 citron

Gör så här:
1. Stöt rosépepparkornen i mortel. Lägg dem i en kastrull och slå på grädde och vatten. Koka upp och strö över en matsked grönsaksbuljong i pulverform. Sjud såsen 2-3 minuter. Lös en matsked majsstärkelse i lika mycket vatten. Slå redningen i såsen och låt den sjuda sakta i 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
2. Se till att laxen är skinn och benfri. Krydda fisken med salt och peppar och stek den i lika delar smör och rapsolja, cirka 3 minuter per sida.
3. Servera fisken med silad eller osilad sås, blandad sallad, ris, dill och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons