Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt salsiccia med kumminkål och örtmos

Annons

För 4 personer
40 minuter
600 g salsiccia, gärna rå
smör och rapsolja
Till kålen:
1/2 vitkålshuvud
50 g smör
1 tsk stött kummin
salt och svartpeppar
Till örtmoset:
10-12 potatisar av mjölig sort
2 dl mjölk
salt och peppar
2 msk finhackad färsk basilika
Att äta till:
blandade salladsblad
tomatklyftor
groddar

Gör så här:
1. Skala och koka potatisarna i osaltat vatten. Slå bort kokvattnet när potatisarna är helt mjuka, låt dem ånga av innan de mosas och smaksätts med kokande mjölk, salt, peppar och hackad basilika.
2. Ta bort den hårda rotstocken och skär vitkålen i klyftor. Smält smöret i vid panna eller kastrull och lägg i kålen. Vänd runt några gånger och tillsätt stött kummin. Ös kålen med smör flera gånger och låt den dra i fettet på låg värme i 15-20 minuter. Salta och peppra mot slutet.
3. Om korven sitter ihop ska den stekas utan att delas. Stek korven i matfettet i knappt medelvarm panna för att inte skinnet ska spricka. Vänd korvarna försiktigt flera gånger. Total stektid brukar vara 10-12 minuter. Lägg upp och garnera med blad, tomatklyftor och groddar.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons