Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt torskfilé med dansk remouladsås

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g torskfilé
5 msk vetemjöl
1 stort ägg
1 1/2 dl veteströbröd
smör och rapsolja
salt och peppar
Till remouladsåsen:
1 dl finhackad pickels
2 msk kapris
1 tsk curry
1 tsk dragon
1 1/2 dl majonnäs
4 msk crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
1. Hacka pickels och kapris ganska fint. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda blandningen med curry, dragon och vinäger. Avsluta med att vända i pickels och kapris.
2. Se till att fisken är delad i portionsbitar. Vänd bitarna i tur och ordning: vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och olja i medelvarm panna. Salta och peppra lätt.
3. Servera antingen fisken med kokt potatis, ärtor och citron på tallrik eller enbart med sås och salladsgrönsaker i bröd.

Mer läsning

Annons