Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strimlad pepparbiff med pasta och kantareller

Annons

För 4 personer
20 minuter
600 g oxfilé, utskuren biff eller lövbiff
2 tsk mortelstött svartpeppar
flingsalt
smör och rapsolja
Till såsen:
3 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 msk finhackad timjan
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
pasta
1/2 liter färska kantareller
1 msk finhackad gul lök
tomater

Gör så här:
1. Putsa svampen och finhacka gul lök. Låt svamp och lök svettas några minuter med en matsked smör i stekpannan. Ta upp och håll svampen varm.
2. Koka upp grädde och vatten. Smaksätt med kycklingfond och hackad timjan. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.
3. Koka pasta och låt den rinna av i durkslag. Vänd ner pastan i såsen. Strimla och stek köttet någon minut i lika delar smör och rapsolja. Lägg upp pasta och sås i djupa tallrikar. Toppa med svamp, kött, mortelstött svartpeppar och flingsalt.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons