Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stuvad färsk vitkål och köttfärsbiffar

/

Annons

Färsk vitkål och stött kummin är en smakfull kombination. Tyvärr inte så vanlig på svenska tallrikar men har man varit i Tyskland är smaken bekant. Nu är den färska vitkålen som bäst, och tillsammans med köttfärsbiffar, korv eller stekt fläsk passar den perfekt.


För 4 personer
25 minuter


Till stuvningen:

1/2 vitkålshuvud
1 msk smör
1/3 purjolök
3 dl mjölk
majsstärkelse
1 tsk grovt stött kummin
3-4 kvistar färsk timjan
salt och peppar

Till köttfärsbiffarna:
500 g blandfärs 70/30
4 msk ströbröd
1 dl vatten
1 tsk konc. kalvfond
1 ägg
salt och peppar

Att äta till:
kokt potatis

Gör så här:
1. Skär bort rotstocken och strimla vitkålen. Koka kålen i saltat vatten ett par minuter. Låt kålen rinna av i durkslag.
2. Fräs finhackad purjolök med smör i en kastrull. Späd med mjölk och red av med majsstärkelse löst i vatten. Vänd ner kålen och smaka av med grovt mortelstött kummin och hackad timjan. Sjud allt ett par minuter, salta och peppra.
3. Blanda ströbröd med vatten, kalvfond och ägg. Arbeta i köttfärs, salt och peppar. Forma och stek pannbiffar i lika delar smör och rapsolja. Servera kålen och biffarna med kokt potatis.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons