Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sushi med grillade pilgrimsmusslor

/
  • Hemlagad sushi med grillade pilgrimsmusslor på toppen är en perfekt inledning på grillfesten.

Sushikock blir man inte över en dag. Ändå är en hemlagad sushi ofta påtagligt fräsch. Här en vanlig variant toppad med grillade pilgrimsmusslor.

Annons


För 4 personer
15 minuter + 2 timmar för riset

Till riset:
500 g sushiris
7,5 dl vatten
4 msk risvinäger
2 msk mirin
3 msk strösocker
1 tsk salt

Till sushin:
3-4 msk wasabi
20 pilgrimsmusslor
2 msk rapsolja
1 bit gurka
2 ark nori (torkat sjögräs)

Gör så här:
1. Tvätta och blötlägg riset i 1 timme. Koka riset i nytt vatten i 25 minuter. Låt riset dra i 30 minuter med locket på. Blanda risvinäger, mirin, socker och salt. Rör ned det i riset och kyl.
2. Placera ett noriblad på en bambumatta. Se till att den blanka sidan av bladet kommer nedåt mot mattan. Täck noribladet med ris men lämna 3 centimeter i ovankanten utan ris. Skär gurka i stavar. Placera en rand av gurka och en fin rand wasabi mitt på riset så att den kan rullas in.
3. Rulla ihop sushin så att avslutningen sker vid den risfria kanten. Fukta den fria biten av noribladet och förslut rullen. Vänta någon minut innan rullen skivas upp.
Pensla musslorna med olja och grilla dem 30 sekunder på vardera sidan. Toppa varje sushi med en grillad mussla.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons