Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svampfyllda tortellini med lax, räkor och avokado

Annons

400 g tortellini med Karljohansvampfyllning

300 g laxfilé

200 g skalade räkor

2 avokado

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 dl torrt vitt vin

1 msk konc. kycklingfond

maizena till redning

salt och peppar

1. Skär laxen i bitar med ungefär tre centimeters sida. Avokadon delas, kärnorna plockas bort och fruktköttet skedas ur och skärs i bitar.

2. Koka tortellinin i saltat vatten. Normalt brukar de bli klara efter sex-sju minuter, men kolla på förpackningen så de inte blir överkokta.

3. Koka upp vatten, grädde och vin. Tillsätt kycklingfond och red med maizena till krämig konsistens. Sjud såsen fem minuter innan den smakas av med salt och vitpeppar.

4. Stek laxbitarna i lika delar smör och rapsolja.

5. Låt pastan rinna av i durkslag.

Fördela den på tallrikar och ringla sås över. Toppa med lax, räkor och

avokado.

Mer läsning

Annons