Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svampfyllda tortellini med lax, räkor och avokado

/
  • Tortellini med svampfyllning, lax, räkor, avokado och en mild sås. Godare pasta är svår att hitta.

Annons

För 4 personer
20 minuter
400 g tortellini med karljohansvampfyllning
300 g laxfilé
200 g skalade räkor
2 avokado
smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 msk konc. kycklingfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
ruccolasallad
bladpersilja

Gör så här
1. Skär laxen i bitar med cirka 3 centimeters sida. Avokadon delas, kärnorna plockas bort och fruktköttet skärs i bitar. Koka tortellinin i saltat vatten. Normalt brukar de bli klara efter 6-7 minuter, men kolla på förpackningen så de inte blir överkokta.
2. Koka upp vatten, grädde och vin. Tillsätt kycklingfond och red med majsstärkelse löst i vatten så såsen får krämig konsistens. Sjud såsen 5 minuter innan den smakas av med salt och vitpeppar. Stek laxbitarna i lika delar smör och rapsolja.
3. Låt pastan rinna av i durkslag. Fördela den på tallrikar och ringla sås över. Toppa med lax, räkor och avokado. Ruccolasallad smakar gott till. Garnera gärna med bladpersilja.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons