Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svampsoppa

Annons

För 4 personer
30 minuter

1 liter blandad svamp
1 gul lök
1 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning svampbuljong
1 msk finhackad timjan + hel till garnering
3 dl grädde
9 dl vatten
smör och rapsolja
salt och peppar

Att äta till:
8-12 smörstekta kantareller

Gör så här:
1. Rensa svampen, men undvik att skölja den. Svampsmaken är vattenlöslig och med sköljning försvinner mycket av smaken ned i avloppet. Spara några fina svampar till garnering. Hacka resten ganska grovt. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten och grädde. Smula i buljongtärningarna.
2. Sätt en rymlig kastrull på spisen. Fräs lök och svamp med smör och olja under omrörning. Pudra över vetemjöl och späd med den kokande soppgrunden. Krydda med timjan och låt soppan koka upp för att sedan sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek några fina kantareller som läggs som garnityr i varje sopptallrik tillsammans med färsk timjan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons