Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syltad pumpa

Annons

2 bukar

1 kg pumpakött (skal- och kärnfritt)

2 msk finhackad ingefära

2 1/2 dl (12%) ättikssprit

2 1/2 dl vatten

5 dl strösocker

1 tsk salt

2 kanelstänger

1 1/2 lime

Skär pumpaköttet i bitar. Skala och finhacka ingefäran. Häll ättiksprit, vatten, socker, salt och ingefära i en kastrull. Värm tills sockret löst sig. Skölj limefrukterna. Skär av det yttersta skalet. Skär bort det vita som kan ge en bitter smak. Skiva frukterna. Lägg ner pumpan, chilifrukten, limeskivorna och skalet i kastrullen. Låt stå svalt i ett dygn.

Värm pumpablandningen och låt sjuda i tio minuter. Fördela i rena glasburkar.

Av kärnorna gör man snacks:

Rensa och skölj fröna du skrapat ur pumpan, blanda dem med några droppar olja och lite grovt salt och lägg ut dem på en plåt. Rosta i 175 grader i 20-30 minuter till kärnorna är gyllene. Rör om och passa mot slutet.

Mer läsning

Annons