Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tabboulech med sparris

/

Tabboulech brukar man göra med bulgur eller couscous. Här tar vi kornris som ger lite mer tuggmotstånd. Kornriset är förkokt vilket gör att det blir klart på ungefär 10 minuter.

Annons

Kornristabboulech med sparris
För 4 personer


20 minuter
2,5 dl kornris
1 tärning grönsaksbuljong
4 1/2 dl vatten
Till tabboulechen:
1/2 gurka
10-12 körsbärstomater
2 msk hackad, färsk mynta
2 msk hackad persilja
1 citron
300 g färsk, grön sparris
salt
olivolja
1 krm mild vinäger

Gör så här:
1. Koka upp vatten och buljongtärning, lägg i kornriset och sjud det 8 minuter under lock. Ta kastrullen från värmen, tillsätt olivolja och låt kornriset dra under lock ett par minuter.
2. Skär gurka och tomater i bitar. Hacka mynta och persilja. Tvätta och riv det yttersta skalet av en citron samt pressa ur saften. Blanda kornris med skurna grönsaker, örter samt citronrasp och saft. Spetsa smaken med några droppar mild vinäger och salt.
3. Sjud sparrisen ett par minuter i saltat vatten. Fördela sparrisen över kornrisblandningen. Toppa med persilja och bjud blandad sallad och bröd till.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons