Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tabbouleh med limekyckling

/
  • Gillar man lime är det här mat som går hem. Härligt fräscht att pigga upp sig med i höstmörkret.

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g kycklingfilé
3 msk vetemjöl
2 limefrukter
salt och vitpeppar
rapsolja till stekning
Till tabboulehsalladen:
2 dl bulgur
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
4 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 röd paprika
1 rödlök
2-3 tomater
1 msk timjan
1 msk persilja
1 msk mynta
3 msk tomatjuice
1 limefrukt
salt och peppar
Att äta till:
blandade salladsblad
2-3 tomater
ev. citronmeliss

Gör så här:
1. Koka upp 4 dl vatten och tillsätt olivolja, riven vitlök och kycklingfond. Lägg i bulgurgrynen och sjud dem under lock i 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt grynen dra under lock i 10 minuter.
2. Hacka paprika, lök, tomater, timjan, persilja och mynta. Blanda hacket med den kokta bulguren. Smaka av med tomatjuice, limesaft, salt och eventuellt lite extra olivolja.
3. Dela kycklingfiléerna på längden. Tvätta och riv skalet från limefrukter och blanda med vetemjöl. Vänd kycklingbitarna i blandningen, salta, peppra och stek bitarna i rapsolja. Vänd bitarna flera gånger till dess de har färg runt om. Efterstek 5-6 minuter på låg värme under lock.
Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons