Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tabbouleh med vitlökstekta räkor

Annons

För 4 personer

2 dl bulgur

4 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 limefrukt

1 grön paprika

1 gul paprika

1 msk hackad färsk mynta

1 msk olivolja

Att äta till:

300 g stora skalade räkor

2 vitlöksklyftor

2 msk rapsolja

flingsalt

mer limefrukt och mynta

1. Koka upp vatten smaksatt med en grönsaksbuljongtärning. Lägg i bulgur och på med lock. Sänk värmen så att bulgurgrynen bara sjuder sakta. Efter 10 minuter tillsätts olivolja, riven eller pressad vitlök samt rivet skal från en limefrukt samt saften från samma frukt. Rör om och låt bulgurgrynen dra ytterligare 10 minuter.

2. Skär grön och gul paprika i små tärningar. Hacka myntan fint. Blanda ner hacket med ytterligare en matsked olivolja.

3. Stek skalade räkor mycket hastigt i het panna med rapsolja och riven eller pressad vitlök.

4. Lägg upp tabbouleh och toppa med vitlöksstekta räkor. Garnera med klyftor av limefrukt, färsk mynta och flingsalt.

Mer läsning

Annons