Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tabbouleh med vitlökstekta räkor

/

Annons

För 4 personer. 30 minuter.

2 dl bulgur

4 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 limefrukt

1 grön och 1 gul paprika

1 msk hackad färsk mynta

1 msk olivolja

Att äta till: 300 g stora skalade räkor, 2 vitlöksklyftor, 2 msk rapsolja, flingsalt, mer limefrukt och mynta.

Gör så här:

1. Koka upp vatten med en grönsaksbuljongtärning. Lägg i bulgur och på med lock. Sänk värmen och sjud grynen. Efter 10 minuter tillsätts olivolja, riven vitlök, rivet skal från en limefrukt samt saften från samma frukt. Rör om och låt bulgurgrynen dra ytterligare 10 minuter.

2. Skär grön och gul paprika i små tärningar. Hacka myntan fint. Blanda ner hacket med ytterligare en matsked olivolja.

3. Stek skalade räkor mycket hastigt i het panna med rapsolja och riven vitlök. Lägg upp tabbouleh och toppa med stekta räkor. Garnera med limefrukt, färsk mynta och flingsalt.

Mer läsning

Annons