Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tacokryddad köttfärspaj

Annons

För 4 personer

Pajdeg:

125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten

600 g nötfärs

2 morötter, skalade och rivna

1 rödlök, skalad och tunt klyftad

2 msk rapsolja

1 liten burk majs

1 vitlöksklyfta, skalad

1 tsk mald spiskummin

1 tsk chilipulver

1 tsk salt

2 dl mager grädde

1 tsk konc. kycklingfond

300 g riven ost

3 ägg

3 tomater

Till servering:

2 dl crème fraiche

3 dl riven vitkål

1 dl riven morot

1/2 röd paprika

1/2 grön paprika

2 msk olivolja

1 tsk vitvinsvinäger

1 påse späda blad (om det är plusgrader)

1. Kör samman pajdegen i en matberedare. Hacka först samman smör och vetemjöl. Avsluta med kallt vatten. Lägg degen att vila en stund.

2. Fräs köttfärsen med rapsolja i en rymlig stekpanna. Vänd i riven morot, rödlöksklyftor, avrunnen majs, riven vitlök, spiskummin, chilipulver och salt. Låt allt steka ihop några minuter. Dra pannan från värmen.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut pajdegen och täck en pajform med löstagbar botten. Lägg kött- och grönsaksfyllningen i pajskalet. Vispa samman grädde med kycklingfond, riven ost och ägg. Slå blandningen över köttfärsen i pajskalet och ruska pajen lätt så att den sätter sig. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg överst på pajen. Grädda den i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter, eller tills den har stannat helt.

4. Servera med en klick crème fraiche och en rustik sallad. Riven vitkål och morot blandat med fint strimlad röd och grön paprika ger en vacker och god sallad. Blanda med olivolja och vitvinsvinäger. Äts salladen hemma kan den toppas med späda blad och örter. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons