Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tagliatelle med rosastekt flankstek och rosépepparsås

Annons

För 4 personer

800 g flankstek

Till marinaden:

2 msk rapsolja

2 msk tomatketchup

1 msk worcestershiresås

1 msk kinesisk soja

1/2 tsk liquid smoke

5 kvistar färsk timjan

1 krm svartpeppar

Till såsen:

2 dl vatten

2 dl grädde

1 dl rödvin

1 msk lättstött rosépeppar

1 1/2 msk konc. kalvfond

1 tsk kinesisk soja

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

500 g tagliatelle

bladpersilja

1. Blanda ihop marinaden av rapsolja, ketchup, worcestershiresås, soja och liquid smoke. Lägg köttet i en långpanna och pensla ovansidan med marinad, toppa med färsk timjan och svartpeppar.

Stick in en stektermometer så att givaren hamnar mitt i köttet och stek köttet i 100 graders ugn till dess termometern visar 58-60 grader. Det tar normalt cirka 30 minuter.

2. Ta ut köttet, dra ut termometern och vänd köttet i pannan. Sätt

ugnen på max eller åtminstone på 250 grader, gärna grill med enbart övervärme. Pensla den nya sidan med marinad och stick in termometern så att givaren åter hamnar i mitten av den tunna steken.

In med allt i ugnen igen, men bara någon minut eller till dess termometern åter visar 58-60 grader. Ta ut köttet, täck det med ugnsfolie och vänta i 10 minuter.

3. Koka tagliatelle.

4. Koka upp vatten, grädde och vin. Tillsätt fond, lättstött rosépeppar och soja. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Skär köttet i tunna skivor.

Lägg upp pastan i djupa tallrikar, toppa med kött och sås. Garnera med bladpersilja och servera bums.

Mer läsning

Annons