Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandoorikryddad kyckling

Annons

4 personer
30 minuter
600 g kycklingfilé
1 msk tandoorikrydda
2 msk vetemjöl
4 msk veteströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja
Till såsen:
2 dl mager crème fraiche
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till: ris, 500 g wokgrönsaker,
naanbröd (indiskt bröd som finns att köpa i välsorterade affärer)

Gör så här:
1. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, riven vitlök och vinäger. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd. Rulla kycklingbitarna i blandningen och stek dem sedan i rapsolja för att få färg. Lägg bitarna i en ugnsfast form i 175 graders ugn i 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta.
3. Stek wokgrönsakerna hastigt med rapsolja i het panna. Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten både i smak och utseende. Naanbröd är supergott till och snudd på ett måste till indisk mat.
Dan Strandqvist
TT Spektra

Mer läsning

Annons